Armacar független
autószervíz

Online Időpont Foglalás

Kérem töltse ki az űrlapot! A *-al jelöl mezők kitöltése elengedhetetlen az időpont foglaláshoz! Az űrlap beküldése után e-mailben tájékoztatjuk az időpontról!

Egyéb
Olajcsere
Műszaki vizsga
Futómű beállítás
Gumicsere acélfelnin szett
Gumicsere alufelnin, szett
Defektjavítás
Komplett kerékcsere
Vezérlés csere
Kuplung csere
Fékjavítás
Diagnosztika, hibakeresés
Állapotfelmérés
Elfogadom az armacar.hu adatkezelési szabályzatát és hozzájárulok adataim kezeléséhez!

Chevrolet Equinox Műszaki vizsgára felkészítés, műszaki vizsgáztatás

Chevrolet Equinox Személyautó és kisteher gépjárművek műszaki vizsgára történő felkészítését, és a vizsgáztatás ügyintézését (külső vizsgáztató helyszínnel) bízza ránk, és Önnek sem kapkodnia nem kell

Chevrolet Equinox Műszaki vizsgára felkészítés, műszaki vizsgáztatás

Chevrolet Equinox Műszaki vizsgára felkészítés, műszaki vizsgáztatás



Chevrolet Equinox Személyautó és kisteher gépjárművek műszaki vizsgára történő felkészítését, és a vizsgáztatás ügyintézését (külső vizsgáztató helyszínnel) bízza ránk, és Önnek sem kapkodnia nem kell, sem egyéb dolgon nem kell idegeskednie! Hozza be hozzánk gépjárművét, és a műszaki vizsgára felkészítés (többletköltség esetén árajánlatot készítünk, és egyeztetünk) után, általunk leegyeztetett időpontban a műszaki vizsgát is intézzük (az Ön meghatalmazása alapján).

Nálunk leteszi az autóját, s tőlünk viheti friss műszaki vizsgával.

Lépések, amelyek szükségesek:
  • időpontegyeztetés: telefonon, e-mail-ben, személyesen műhelyünknél egyeztetjük, hogy meddig érvényes a műszaki vizsga, alapesetben minek kell megfelelni a gépjármű állapotának. Minimum egy nappal a vizsga előtt bekérjük az autót, hogy átnézhessük, és biztosan a vizsgára alkalmas állapotban kerüljön a vizsgabiztos szeme elé. Különben ugrott a vizsga!
  •  behozza gépjárművét az egyeztetett időpontban: munkalapot készítünk, felvesszük az adatokat, valamint egy meghatalmazást is ki kell tölteni, hogy Mi ügyintézhessük a gépjármű műszaki vizsgáztatását (Cég esetén aláírási címpéldányra szükség lesz)
  • átnézzük a gépjárművet: átvizsgáljuk, hogy szükséges-e bármit javítani a vizsgára készülő autón, illetve, ha egyéb hibát találunk az autón, akkor javaslatot teszünk a javításra. Természetesen tételes árajánlatot készítünk, s ezt Önnel egyeztetjük. E nélkül nem lépünk tovább!
  • műszaki vizsgáztatás: kollégáink a felkészített járművet a külső vizsgahelyszínen (nem a mi telephelyünkön) vizsgára bemutatják és vizsgáztatják.
  • gépjármű átadása tulajdonosának, üzemeltetőjének: a levizsgázott járművet átadjuk, és lezárjuk a papírmunkát!


Milyen papírokra lesz szükségünk, hogy a műszaki vizsgájában meghatalmazottként eljárjuk:

Magánszemély esetén:
  • Személyi igazolvány
  • Lakcímkártya
  • Meghatalmazás (a szervizünk adja ki ezt a nyomtatványt)
  • Gépjármű forgalmi engedély
  • Érvényes kötelező felelősség biztosítás

Jogi személy (cég) esetén:
  • Cégkivonat (az elektronikus példányról mi is tudunk nyomtatni)
  • Aláírási címpéldány
  • Meghatalmazás (formanyomtatvány mi adjuk ki)
  • Gépjármű forgalmi engedély
  • Érvényes kötelező felelősségbiztosítás

Mire kell különösen figyelni, hogy érvényes műszaki vizsgáztatás legyen a végeredmény?

Fékrendszer, Lengéscsillapító, Futómű, Kipufogórendszer, Szélvédő, Pótféklámpa, Felületi horpadások, sérülések, Korrózió, Ülések, biztonsági övek, Világító, fény- és hangjelző berendezések, Gumiabroncs és felni, Kötelező kiegészítők (Pótkerék, biztonsági mellény, defektjavító készlet, egészségügyi csomag, izzókészlet, elakadásjelző háromszög)

Minden egyes tételt vizsgálnia kell a műszaki vizsga esetén, így fontos - azon kívül természetesen, hogy a legtöbb tétel megfelelő állapota / megléte a közlekedésbiztonság szempontjából is elengedhetetlen, hogy a gépjármű megfelelő előkészítésen / javításon essen át.

Vonatkozó rendelkezés a 5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet a közúti járművek műszaki megvizsgálásáról



Az időszakos vizsgálat eredményén alapuló intézkedések

13. § (1) *  Az időszakos vizsgálat eredményéről a közlekedési hatóság elektronikus úton a Nyilvántartót értesíti, továbbá a következő időszakos vizsgálat határidejét (műszaki érvényességi idejét) is tartalmazó – az 5/A. mellékletben meghatározott tartalmú – Műszaki vizsgálati bizonyítványt ad ki. Ha a közlekedési hatóság megállapítja, hogy a jármű az időszakos vizsgálat követelményeinek megfelel:

a) a 11. §-ban meghatározottak szerint megállapítja a következő időszakos vizsgálat időpontját,

b) a KR.-ben meghatározottak szerint a következő időszakos vizsgálat időpontját műszaki érvényességi időként a forgalmi engedélybe bejegyzi,

c) a rendszámtáblán korábban rögzített rendszám érvényesítő körcímkét és a környezetvédelmi plakettet eltávolítja,

d) az időszakos vizsgálat elvégzését, a kiadott Műszaki vizsgálati bizonyítványt azonosító adatokat, az időszakos vizsgálatkor rögzített kilométer-számláló állást, továbbá a forgalmi engedélybe bejegyzett műszaki érvényességi időt elektronikus úton közli a Nyilvántartóval.

(1a) *  A jármű átalakítását, alkalmazási engedély alapján történő megváltoztatását, vagy egyéb okból bekövetkezett műszaki adatváltozását követő időszakos vizsgálata esetén Műszaki adatlapot is ki kell adni. A Műszaki adatlapon – az (1) bekezdésben foglaltakon túl – fel kell tüntetni az átalakításra, utaló záradékot és a megváltozott műszaki adatokat. A Műszaki adatlap adattartalmáról a Nyilvántartót elektronikus úton is értesíteni kell.

(1b) *  Ha a jármű az időszakos vizsgálat követelményeinek komoly hiba miatt az 5. számú melléklet 5.2. pontja szerint nem felel meg, a közlekedési hatóság a forgalmi engedély érvényességét legfeljebb két hónappal hosszabbítja meg, és ezt elektronikus úton közli a Nyilvántartóval.

(2) *  Ha a jármű az időszakos vizsgálat követelményeinek nem felel meg, a közlekedési hatóság a forgalmi engedélyt érvényteleníti, a rendszámtábláról az érvényesítő címkét és a környezetvédelmi plakettet eltávolítja és ezt elektronikus úton közli a Nyilvántartóval.

(3) *  Ha a jármű az időszakos vizsgálat követelményeinek megfelel, azonban

a) forgalmi engedéllyel nem rendelkezik, illetőleg

b) a forgalmi engedély adataitól a tényleges adatai eltérnek, vagy

c) a külön jogszabály *  szerint vagy egyéb okból a forgalmi engedély cseréje szükséges,

a jármű adatait, valamint a következő időszakos vizsgálat határidejét tartalmazó „Műszaki adatlap”-ot kell kiadni.

(4) *  A 11. §-ban, valamint a (3) bekezdésben meghatározott „Műszaki adatlap” kiadását helyettesítheti a jármű adatainak elektronikus úton történő átadása a Nyilvántartó részére.

(5) *  A járművet vizsgálatra bemutató személyt tájékoztatják arról, ha olyan hiányosságokat állapítottak meg a járművel kapcsolatban, amelyeket ki kell javítani.

forrás: https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99000005.koh

Bemutatkozunk

Cégünk 1998-ban alakult, és az egyéb tevékenységek mellett az autószervizt a Böszi Autószerviz átvételével 2021-ben vettük fel a palettára. Fejlesztéseink és fejlődésünk egy minőségben, gyorsaságban és pontosságban magas színvonalú gépjárműszervizt céloznak meg: legyen partnerünk és társunk ezen az úton!
G.I.N.O.P Plusz Pályázat
G.I.N.O.P Plusz Pályázat
Megértettem
Az armacar.hu weboldalon úgynevezett sütiket használunk a jobb felhasználói élmény és a weboldal működésének megfigyelése érdekében! Ha folytatja a böngészést weboldalunkon,
akkor úgy tekintjük, hogy beleegyezik a sütik használatába! További információk