Armacar független
autószervíz

Online Időpont Foglalás

Kérem töltse ki az űrlapot! A *-al jelöl mezők kitöltése elengedhetetlen az időpont foglaláshoz! Az űrlap beküldése után e-mailben tájékoztatjuk az időpontról!

Egyéb
Olajcsere
Műszaki vizsga
Futómű beállítás
Gumicsere acélfelnin szett
Gumicsere alufelnin, szett
Defektjavítás
Komplett kerékcsere
Vezérlés csere
Kuplung csere
Fékjavítás
Diagnosztika, hibakeresés
Állapotfelmérés
Elfogadom az armacar.hu adatkezelési szabályzatát és hozzájárulok adataim kezeléséhez!

Gyorsszerviz

Egy kávé, egy kis türelem: várja meg a gépjárműve javítását, és ne növelje a kieső időt!
Gyorsszerviz

GyorsszervizMi a gyorsszerviz?

Szerintünk a gyorsszervíz olyan szolgáltatás, ami:
 • nem tart napokig (ha nem merül fel nagyobb probléma)
 • néhány esetben akár meg is várható. Ekkor megkínáljuk egy finom kávéval is.

Időpontot a +36309833565-as telefonszámon, vagy az armacar.hu weboldalon online foglalhat.
Online foglalás esetén a munkadíjból 10% kedvezményt adunk. 2024. 04. 15-ig beérkezett időpontfoglalás esetén.

 
Gyorsszervíz akció

Hogyan vehető igénybe?

Gyorsszerviz szolgáltatásunkat csak előzetesen egyeztetett időpontban tudja igénybe venni, és csak arra a szolgáltatásra vonatkozik az egyeztetett időpontban történő szerviz, amelyet előzetesen igényelt!

Amennyiben egyéb probléma merül fel a munkafolyamat során és / vagy a hibabejelentés nem pontos, úgy nem tudjuk garantálni a vállalt időtartamban történő munkavégzést!

Mi is a gyorsszerviz menete?

jelentkezik egy konkrét igény (pl. gumicsere) vagy konkrét esemény (olajcsere szükséges)
a gépjármű tulajdonosa, üzemeltetője bejelentkezik nálunk a konkrét megoldásra váró problémával. Az időpont biztosításához és a vállalási idő meghatározásához szükségünk lesz az alábbi adatokra: gépjármű típusa, rendszáma, üzembe helyezési dátuma, alváz- és motorszáma (minden megtalálható a forgalmi engedélyben, javasoljuk előkészíteni a bejelentkezésnél)
kollégánk visszahívja a pontos időponttal és a várható időtartammal, amennyiben megfelel, úgy rögzíti az időpontot, így az már erre a munkára vállalt szervizelési idő biztosított
az egyeztetett időpont előtt 5 perccel a javítandó gépjárművel megérkezik hozzánk, és a munkafelvételen jelzi, hogy megérkezett
a forgalmi engedély és a kulcs átadásával egyidőben elkészül a javításra hozott gépjármű átvételi munkalapja (szükségünk lesz még a kilométer óra állására)
egy finom kávé, némi olvasnivaló biztosított a várakozás idejére, szükség esetén (kérjük előzetesen jelezni) kollégáink biztosítják a visszajutást a településen belülre
az elkészült munkafolyamat végén a munkalap kiállításával, valamint a kulcs és a gépjármű átadásával, valamint a számla rendezésével zárjuk a folyamatot. Amennyiben a szerviz során bármilyen gyanú, javaslat felmerül, úgy azt a gépjármű tulajdonosával közöljük.

Milyen munkafolyamatokról beszélünk gyorsszerviz keretében?

 • Olajcsere
 • Fényszóró beállítás
 • Futómű-beállítás
 • Kerékcsere, gumizás
 • Állapotfelmérés javítás nélkül
 • Defektjavítás
 • Klímatöltés javítás nélkül

Sajnos a fenti folyamatok esetén is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek nem teszik lehetővé a tervezett időtartamú szervizt (a teljesség igénye nélkül):
 • olajleeresztő csavar hibája
 • folyadékcsövek hibája
 • hibás gumiabroncs
 • futómű hiba

Az itt felsorolt (és fel nem sorolt) hibák miatt akár az előre egyeztetett folyamat is meghiúsulhat, hiszen ha nem jó a gumiabroncs, akkor a kerékcsere sem valósulhat meg!

Amennyiben egy folyamatosan karbantartott, rendszeresen ellenőrzött gépjárműről van szó, úgy nagy meglepetés sem érheti!

Olajcsere

Az olajcsere megkérdőjelezhetetlen fontosságú a motor hosszú élettartamának szempontjából. Motorolaj nélkül a mai belsőégésű motorok működése elképzelhetetlen.
A rendszeres karbantartással és a szükséges csereperiódusok betartásával, későbbi költséges kellemetlenségektől óvhatjuk meg magunkat.
A motorolaj rendkívül fontos feladatokkal rendelkezik, éppen ezért fontos, hogy a gépjárművünk számára megfelelő viszkozitásút és minőségűt válasszuk. Munkatársaink tapasztalatával és a gyártói ajánlások segítségével választjuk ki a legmegfelelőbbet gépjárműve számára!
A már említett feladatai közé tartozik, hogy kenést adjon a motor számára, hűti azt - elvezetve a hőt a kritikus helyekről -, véd a korróziótól, és megakadályozza, hogy a keletkezett égéstermékek lerakódjanak, a surlódó hatás következtében keletkező fém részecskéket pedig lemossa az alkatrészekről. Ezek mind a motor hosszú élettartamát és a helyes működését hivatottak szolgálni. Az olajcseréről bővebben itt olvashatsz!

Fényszóró beállítás

A megfelelő gépjármű fényszóró világítás fontos a biztonságos közlekedés során - nem utolsósorban az éjszakai ill. szürkületi közlekedés során. A fényszóró szerepe nem csak a vezető látási viszonyait javítja, de egyúttal láttatja is a gépjárművet a többi közlekedő részére.
Nálunk autója fényszóróinak beállítása nem szemre történik, hanem a megfelelő műszerekkel és adatokkal felvértezve, így biztos lehet benne, hogy a beállítás után fényszórói a legmegfelelőbben segítik a közlekedését!

Mikor lehet szükséges a fényszóró beállítása?

 • az ősz közeledtével: sűrűbben használata következik a fényszóró és egyéb világító berendezéseknek
 • műszaki vizsgát megelőzően: nem megfelelő beállítások veszélyeztethetik a műszaki vizsga érvényesítését
 • lámpa javítás esetén: csere és / vagy javítás esetén a beállítások szükségesek
 • tapasztalt hiba esetén: folyamatosan villognak a szembejövő gépjárművek éjszaka, nem látunk megfelelő távolságra, irányba
A fényszóró beállításról bővebben itt olvashatsz!

Futómű-beállítás

A futóműbeállítás fontossága nem csak a vezetési élményben mérhető (nem kell ellentartani a kormányt), de közlekedésbiztonsági kérdés is. A nem megfelelő beállítások mellett az abroncsok nem tapadnak megfelelően az úttesthez, megnő a féktáv, így kevésbé biztonságos a vezetés is! Nem beszélve arról, hogy a nem megfelelően beállított futómű gazdaságilag sem kifizetődő: a gumiabroncsok hamarabb és egyenetlenül kopnak el.

Pár jelenség, amik utalhatnak a nem megfelelően beállított futóműre
 • Egyenes úton is elhúz az autó valamelyik irányba, ellen kell tartani a kormányt az egyenes közlekedéshez
 • Kanyarodás végeztével sem tér vissza alaphelyzetbe a kormány.
 • A kerék és a kormány nincs szinkronban: egyenesen álló kerekek mellett ferdén áll a kormány
 • Enyhe kanyar esetén is nyikorog és / vagy egyenetlenül kopik a gumiabroncs
A futómű-beállításról bővebben itt olvashatsz!

Kerékcsere, gumizás

A nem megfelelő és/vagy minőségileg már nem használható gumiabroncsok esetén a gépjármű úttartása, fékútja nem megfelelő: így balesetveszélyessé válik a közlekedés. A minőségi szempontok viszonylag sokrétűek (a gumiabroncsok fejlesztése és gyártása is egy teljesen kiterjedt tudománnyá vált), íme néhány apróság:

Hatósági elvárás a gumiabroncsok profilmélységével kapcsolatban:
- személyautó: 1,6mm (ideális: nyári gumi: 3mm, téli gumi: 4mm)
- teherautó: 3mm

Kopásjelző:
- amikor a kopásjelző eléri a futófelületet, mindenképpen cserélni kell az abroncsokat, hiszen azok használata veszélyessé válik. Kopott gumiabroncsok esetén a fékút akár kétszeresére is megnőhet!

A kerékcseréről bővebben itt olvashatsz!

Állapotfelmérés javítás nélkül

Ez nem egy klasszikus: "ránézésre jó" átvizsgálás, nem egy "aláfeküdtem, itt-ott rozsdás, de jó az még" kategória. Kollégáink már hosszabb ideje foglalkoznak gépjárművek szervizelésével, így nem újdonság már a rutinból történő állapotfelmérés, hibafeltárás. Az általánosan fellelhető hibák nagyobb megbontás nélkül felmérhetőek, így a szükséges javításokra kollégáink fel tudják hívni az Ön figyelmét.

Nem csak a műszaki vizsgáztatáshoz szükséges tisztában lenni a használatban lévő (akár kiemelt fontosságú) gépjármű állapotával, esetleges hibáival, mivel a közúton történő közlekedés alapfeltétele a megfelelő műszaki állapotú gépjármű: mind biztonságos közlekedéshez, mind a biztonságérzethez!

Az állapotfelmérést kollégáink nagyobb javítások esetén is elvégzik (külön díjazás nélkül), hiszen nem mehet ki olyan gépjármű a szervízből, amely:
nem közlekedésre alkalmas
nem alkalmas biztonságos közlekedésre
a tulajdonos nincs tisztában a fenti tényekkel (természetesen ellenérték fejében dolgozunk, így a a szükséges munkálatokat csak a tulajdonos megrendelése alapján végezzük el!)
Az állapotfelmérésről bővebben itt olvashatsz!

Defektjavítás

Sajnos a defekt előfordul a modern gumiabroncsokon is. A legtöbbször valami idegen test (szög, csavar, fémdarab) okozza. Az ilyen szúrásos sérüléseket könnyen lehet javítani.
Az ArmaCar-nál mi a javítható defektet plug-al (kukac) vagy ragasztással javítjuk. Esetleg a kettővel egyszerre.

Klímatöltés javítás nélkül

Amennyiben a hűtőközeg mennyisége 15-20%-kal csökken, nagy mértékben rontja a klíma hatékonyságát! Teljesen feltekert állapotban is alig hűt? Valószínűleg csökkent a hűtőközeg mennyisége, töltésre van szükség.
A klímatöltés során a rendszer előzetes ellenőrzése után, klímatöltő géppel nyomáspróba, gáz lefejtése, vákuumozása, majd a hűtőközeggel együtt klímaolajat és UV adalékanyagot töltünk a klímarendszerbe. A mennyiségeket mind a gyártó által meghatározott adatok alapján határozzuk meg, illetve gépi ellenőrzéssel adagoljuk!
Mi is az UV adalékanyag? Amennyiben mégis van némi szivárgás, illetve a későbbiekben tapasztalható nyomáscsökkenés, úgy a szivárgás helyét az UV adalékanyag távozásakor történő festéssel meg lehet majd határozni!
A klímatöltésről és javításról bővebben itt olvashatsz!


Szolgáltatások

Bemutatkozunk

Cégünk 1998-ban alakult, és az egyéb tevékenységek mellett az autószervizt a Böszi Autószerviz átvételével 2021-ben vettük fel a palettára. Fejlesztéseink és fejlődésünk egy minőségben, gyorsaságban és pontosságban magas színvonalú gépjárműszervizt céloznak meg: legyen partnerünk és társunk ezen az úton!
G.I.N.O.P Plusz Pályázat
G.I.N.O.P Plusz Pályázat
Megértettem
Az armacar.hu weboldalon úgynevezett sütiket használunk a jobb felhasználói élmény és a weboldal működésének megfigyelése érdekében! Ha folytatja a böngészést weboldalunkon,
akkor úgy tekintjük, hogy beleegyezik a sütik használatába! További információk