Armacar független
autószervíz

Online Időpont Foglalás

Kérem töltse ki az űrlapot! A *-al jelöl mezők kitöltése elengedhetetlen az időpont foglaláshoz! Az űrlap beküldése után e-mailben tájékoztatjuk az időpontról!

Egyéb
Olajcsere
Műszaki vizsga
Futómű beállítás
Gumicsere acélfelnin szett
Gumicsere alufelnin, szett
Defektjavítás
Komplett kerékcsere
Vezérlés csere
Kuplung csere
Fékjavítás
Diagnosztika, hibakeresés
Állapotfelmérés
Elfogadom az armacar.hu adatkezelési szabályzatát és hozzájárulok adataim kezeléséhez!

Műszeres futóműbeállítás

A futóműbeállítás nem csak a gépjrámű állapotára, de a közlekedésbiztonságra is hatással van!
Műszeres futóműbeállítás

Műszeres futóműbeállítás
A futóműbeállítás fontossága nem csak a vezetési élményben mérhető (nem kell ellentartani a kormányt), de közlekedésbiztonsági kérdés is. A nem megfelelő beállítások mellett az abroncsok nem tapadnak megfelelően az úttesthez, megnő a féktáv, így kevésbé biztonságos a vezetés is! Nem beszélve arról, hogy a nem megfelelően beállított futómű gazdaságilag sem kifizetődő: a gumiabroncsok hamarabb és egyenetlenül kopnak el.

Pár jelenség, amik utalhatnak a nem megfelelően beállított futóműre
- Egyenes úton is elhúz az autó valamelyik irányba, ellen kell tartani a kormányt az egyenes közlekedéshez
- Kanyarodás végeztével sem tér vissza alaphelyzetbe a kormány.
- A kerék és a kormány nincs szinkronban: egyenesen álló kerekek mellett ferdén áll a kormány
- Enyhe kanyar esetén is nyikorog és / vagy egyenetlenül kopik a gumiabroncs
Mi történik egy futómű beállításnál?
A futóműállítás célja, hogy a kerekek helyzetét és a kormányzás geometriáját gyári értékekre állítsa vissza. Az ehhez szükséges adatokat mindig a gépkocsi típusa alapján állítjuk be, ehhez a gyári adatok rendelkezésünkre állnak.A képen látható gyári értékek biztosítják a megfelelő beállítást, a futómű (amennyiben egyéb hiba nincsen) helyes működését: tengelytávolság, nyomtáv, csapterpesztés, utánfutás szöge, kerékdőlés szöge, kerékösszetartás, kanyarodási szögeltérést.


 Mennyi idegi tarthat egy futómű beállítási művelet?
Ez a tipikusan változó kategória, de általánosságban egy nagyobb hiba nélküli futómű esetén 1-2 órát vehet igénybe.

Miért fontos a megfelelő műszerezettség?
Nagyon sok szerviz a kisebb beruházás érdekében megoldja egy „olcsóbb” készülékkel / felszereltséggel, viszont ezen megoldásokkal nem a teljes futóművet és nem feltétlenül a gyári értékre állítja vissza. A technológia előnye, hogy sokkal pontosabb és teljeskörű hibaelhárítással jár.
Egy kormányszög jeladós modernebb gépjárműnél a helytelen kalibrálás hatással lesz a kipörgésgátló működésére, a kanyarfényszóró működésére, stb.

Milyen sűrűn érdemes a futóművet állítani?
-    ha hiba jelentkezik az autó futásában, akár alkatrészhiba (lengőkar, stb), akár csak vezetési élmény (ráz az autó) tekintetében: lehetőleg azonnal
-    defekt, gumicsere után célszerű mindenképpen
-    futóműjavítás után mindenképp
-    10.000 – 15.000 kilométerenként javasolt, hiszen az alkatrészkopások a futóműnél is fennálnak
-    ha ezek közül egyik sem, akkor legalább évente egyszer javasolt, hiszen a későbbi hibákat előjelezheti egy-egy hibás futómű beállítás

Milyen műszerrel dolgozunk?
HPA C 200 egy négy mérőfejes, 8 sugaras, CCD kamerás, PC alapú futómű állító berendezés személy- és kishaszongépjárművek futóműveinek beállításához.

… És a plusz egy kérdés, mennyiben kerül?
az ARMACAR szerviznél a műszeres futóműbeállítás jelenleg 12.000 Ft, amely nem tartalmazza az esetleges futómű (vagy egyéb) javítást. Mivel előfordulhat, hogy a helytelen értékeket egy-egy alkatrész hibája okozza, így az ismeretlen tényezővel nem tudunk előre kalkulálni. De természetesen, ha további hibát észlelünk, akkor az ügyfél tájékoztatása megelőzi az elvégzett javítást!további információk a futóműbeállításról:
https://totalcar.hu/magazin/technika/2019/01/19/miert_kell_a_futomu_allitas_miert_kell_a_futomu_allitas/

Szolgáltatások

Bemutatkozunk

Cégünk 1998-ban alakult, és az egyéb tevékenységek mellett az autószervizt a Böszi Autószerviz átvételével 2021-ben vettük fel a palettára. Fejlesztéseink és fejlődésünk egy minőségben, gyorsaságban és pontosságban magas színvonalú gépjárműszervizt céloznak meg: legyen partnerünk és társunk ezen az úton!
G.I.N.O.P Plusz Pályázat
G.I.N.O.P Plusz Pályázat
Megértettem
Az armacar.hu weboldalon úgynevezett sütiket használunk a jobb felhasználói élmény és a weboldal működésének megfigyelése érdekében! Ha folytatja a böngészést weboldalunkon,
akkor úgy tekintjük, hogy beleegyezik a sütik használatába! További információk