Armacar független
autószervíz

Online Időpont Foglalás

Kérem töltse ki az űrlapot! A *-al jelöl mezők kitöltése elengedhetetlen az időpont foglaláshoz! Az űrlap beküldése után e-mailben tájékoztatjuk az időpontról!

Egyéb
Olajcsere
Műszaki vizsga
Futómű beállítás
Gumicsere acélfelnin szett
Gumicsere alufelnin, szett
Defektjavítás
Komplett kerékcsere
Vezérlés csere
Kuplung csere
Fékjavítás
Diagnosztika, hibakeresés
Állapotfelmérés
Elfogadom az armacar.hu adatkezelési szabályzatát és hozzájárulok adataim kezeléséhez!

Automata váltó olajcseréje

Az automata váltó olajcseréje a hajtóműolaj elöregedése miatt, a váltó hibamentes működése és a váltó javításának elkerülése miatt mindenképpen fontos!
Automata váltó olajcseréje

Automata váltó olajcseréje
Az automataváltóban lévő hajtóműolaj cseréje is ugyanúgy időszakonként szükséges, mint a motorolaj cseréje! Az olaj kenőképessége csökken: elöregszik az olaj, a váltó belsejéből leváló fém- és nem fémkopadékok rontják a minőséget, lecsökkenhet az olajnyomás az elzáródó vezetékek miatt, stb. Ha az olaj már nagyon feketés, esetleg nagy mennyiségű kopadék található benne, már nem biztos, hogy elegendő egy olaj- és szűrőcsere: könnyen előfordulhat, hogy egy nagyobb lélegzetvételű (és lényegesen költségesebb, mind időben, mind pénzben) váltójavítással nézünk szembe. Ezt előzheti meg a rendszeres, teljes, gépi automataváltó olajcsere.Milyen sűrűn kell az automataváltóban olajat cserélni?
Ez jellemzően gyári előírás alapján állapítható meg, általánosan elmondható, hogy szakértők szerint az ideális állagmegóvás érdekében 60.000 - 70.000 km után, de maximum 3-4 évente cseréljük ki az olajat. Fontos, hogy teljes értékű, gépi olajcseréről beszélünk, hiszen a csak manuális (leengedem a szűrőből) munkavégzés esetén az olaj 20-30%-át lehet lecserélni!
Bár több gyártó is "élettartam"-ra taksálja a váltóolaj futásidejét, de ez inkább marketingfogás. Nincs olyan alkatrész, amely nem kopik, használódik el! A váltóolaj eredetileg inkább pirosas színű, így a váltóolaj ellenőrzésekor az elhasználódás és koszolódás már szemmel is látható. Benne van a pakliban, hogy az "élettartam"-ig használt váltóolaj, valóban élettartam: nagy váltójavítás vagy váltócsere is lehet a vége!
Bizonyos gyártó esetén akár a 40.000 km-es periódus sem lehetetlen, vagy éppen egy-egy apróbetűs kitétel a nagy arányú városi használatról, de befolyásoló tényező akár a rendszeres utánfutózás, hegyvidéki menetek, stb.


Hogyan működik egy szakszerű és teljes váltóolaj csere?
Nem egyszerű műveletként számontartott munkafolyamat, elsősorban a szükséges gépesítés miatt. Az egyszerűen: "csak leveszem a szűrőt, és leengedem az olajat, majd vissza a frisset" nem működik hatékonyan. Ilyenkor a váltóolaj egy részét ugyan lecserélhetjük, de ez csak a teljes mennyiség egy kisebb része, így maximum "feljavíthatjuk" a minőséget. Így viszont a csereciklus is rövidebb kellene, hogy legyen, hogy mindig a megfelelő kenőképességű olajjal közlekedjünk.
A megfelelő és teljes váltóolajcseréhez megfelelő gépesítés is szükséges, ez egy automataváltó olajcserélő berendezésben testesülhet meg. Ez nem egy olcsó megoldás ugyan, de a teljes szervizt csak ennek birtokában és használatával lehet elvégezni. Ezen kívül szükségesek a megfelelő csatlakozók (a készüléket a váltórendszerhez kell csatlakoztatni, ezt típusonként, márkánként eltér és eltérhet), valamint a megfelelő minőségű váltóolaj is!
A váltóolaj cseréje során a készülék leszivattyúzza és külön tárolja az elhasznált olajat, majd a gyári mennyiséggel feltölti a rendszert. Visszaellenőrzés (és a velejáró szűrőcsere) után a gépjármű üzemi hőmérsékletre történő felmelegítése (min. 2500-as fordulat) követkzeik, majd egy újabb visszaellenőrzés.
A fentiek után elmondható, hogy a váltóolaj és a szűrő cseréje a megfelelő módon lett elvégezve.
    


Szolgáltatások

Bemutatkozunk

Cégünk 1998-ban alakult, és az egyéb tevékenységek mellett az autószervizt a Böszi Autószerviz átvételével 2021-ben vettük fel a palettára. Fejlesztéseink és fejlődésünk egy minőségben, gyorsaságban és pontosságban magas színvonalú gépjárműszervizt céloznak meg: legyen partnerünk és társunk ezen az úton!
G.I.N.O.P Plusz Pályázat
G.I.N.O.P Plusz Pályázat
Megértettem
Az armacar.hu weboldalon úgynevezett sütiket használunk a jobb felhasználói élmény és a weboldal működésének megfigyelése érdekében! Ha folytatja a böngészést weboldalunkon,
akkor úgy tekintjük, hogy beleegyezik a sütik használatába! További információk