Armacar független
autószervíz

Online Időpont Foglalás

Kérem töltse ki az űrlapot! A *-al jelöl mezők kitöltése elengedhetetlen az időpont foglaláshoz! Az űrlap beküldése után e-mailben tájékoztatjuk az időpontról!

Egyéb
Olajcsere
Műszaki vizsga
Futómű beállítás
Gumicsere acélfelnin szett
Gumicsere alufelnin, szett
Defektjavítás
Komplett kerékcsere
Vezérlés csere
Kuplung csere
Fékjavítás
Diagnosztika, hibakeresés
Állapotfelmérés
Elfogadom az armacar.hu adatkezelési szabályzatát és hozzájárulok adataim kezeléséhez!

Milyen jelei lehetnek a lengéscsillapítók és rugóstagok elhasználódásának?

Mint minden alkatrész a gépjárműben, úgy a lengéscsillapítók is elhasználódnak.


Mint minden alkatrész a gépjárműben, úgy a lengéscsillapítók is elhasználódnak. A sérült, kopott, eldeformálódott lengéscsillapító a menetstabilitásra, a jármű kormányozhatóságára és a fékteljesítményre is hatással van, nem csak a vezetési és utazási élményben érezhetó!


Ilyen jelzésértékű jelenségek lehetnek:

  • kisebb bukkanók is feladják a leckét a gépjárműnek, ugraálni kezd, az elhasználódott lengéscsillapító nem látja el tökéletesen feladatát, így nem nyeli el az úthibák hatását.
  • a kormánykerék rezgése lehet ugyan gumiabroncs hiba is (centrír probléma, anyaghiba a keréknél, felni probléma), de akár a lengéscsillapító hibája is okozhatja. Egyenletes felületű úton nem kellene enyhe rezgésnek lennie a kormányban.
  • folyadékszivárgás a lengéscsillapító külsején, amikor a hidraulikafolyadék távozik a lengéscsillapítóból, akár a tömítések, akár egyéb sérülés miatt.
  • a gépkocsi orra fékezéskor olyan, mint ha beleállni készülne a földbe - előrebukik - szintén jellemző lengéscsillapító hiba. És még a féktávot is növelheti, így még kockázatosabb!
  • kopogó hangok egy bukkanó után jöhetnek a lengéscsillapítótól is, hiszen a legalsó pozícióban a fémalkatrészek egymással ütköznek.
  • egyenetlen gumikopást is okozhat, hiszen az úttartás romlik, és kagylós kopás alakulhat ki a gumiabroncson.

Nem játék a lengéscsillapító hibája, hiszen akár balaesetveszélyes helyzetet is eredményezhet.

Az alábbi képeken a deformálódott lengéscsillapító egyértelmű példája, ami már a gépjrámű tulajdonosának is feltűnt!

Szolgáltatások

Bemutatkozunk

Cégünk 1998-ban alakult, és az egyéb tevékenységek mellett az autószervizt a Böszi Autószerviz átvételével 2021-ben vettük fel a palettára. Fejlesztéseink és fejlődésünk egy minőségben, gyorsaságban és pontosságban magas színvonalú gépjárműszervizt céloznak meg: legyen partnerünk és társunk ezen az úton!
G.I.N.O.P Plusz Pályázat
G.I.N.O.P Plusz Pályázat
Megértettem
Az armacar.hu weboldalon úgynevezett sütiket használunk a jobb felhasználói élmény és a weboldal működésének megfigyelése érdekében! Ha folytatja a böngészést weboldalunkon,
akkor úgy tekintjük, hogy beleegyezik a sütik használatába! További információk