Armacar független
autószervíz

Online Időpont Foglalás

Kérem töltse ki az űrlapot! A *-al jelöl mezők kitöltése elengedhetetlen az időpont foglaláshoz! Az űrlap beküldése után e-mailben tájékoztatjuk az időpontról!

Egyéb
Olajcsere
Műszaki vizsga
Futómű beállítás
Gumicsere acélfelnin szett
Gumicsere alufelnin, szett
Defektjavítás
Komplett kerékcsere
Vezérlés csere
Kuplung csere
Fékjavítás
Diagnosztika, hibakeresés
Állapotfelmérés
Elfogadom az armacar.hu adatkezelési szabályzatát és hozzájárulok adataim kezeléséhez!

Toyota Corolla E120 kombi lyukas üzemanyagtartály csere

A Toyota Corolla E120 kombi gépjármű üzemanyagtartályának cseréje bonyolult feladat, de bizonyos lépések betartásával és megfelelő szerszámok használatával megoldható.


A Toyota Corolla E120 kombi gépjármű üzemanyagtartályának cseréje bonyolult feladat, de bizonyos lépések betartásával és megfelelő szerszámok használatával megoldható. Első lépésként biztosítani kell a jármű megfelelő rögzítését, hogy a szerelés során stabil maradjon. Ezt követően le kell ereszteni az üzemanyagtartályban maradt üzemanyagot. Ehhez egy megfelelő méretű tartályt kell elhelyezni a leeresztő csavar alá, és gondosan le kell engedni az üzemanyagot, hogy elkerüljük a szivárgást és a tűzveszélyt.

A következő lépés az üzemanyagtartály és a hozzá csatlakozó alkatrészek, mint például az üzemanyagvezetékek és a szellőzőcsövek eltávolítása. Ehhez meg kell lazítani a tartályt rögzítő csavarokat és bilincseket, valamint szét kell csatlakoztatni az üzemanyag- és szellőzőcsöveket. Különös figyelmet kell fordítani arra, hogy a csatlakozásoknál ne sérüljenek meg a tömítések és csövek, mert ezek hibás összeszerelés esetén szivárgáshoz vezethetnek.

Miután az üzemanyagtartályt sikeresen eltávolítottuk, következhet az új tartály beépítése. Az új tartály behelyezésekor ügyelni kell arra, hogy az minden illesztésnél és rögzítési pontnál pontosan illeszkedjen. Először a tartályt rögzítő csavarokat kell lazán meghúzni, majd az összes csatlakozást vissza kell helyezni, beleértve az üzemanyagvezetékeket és a szellőzőcsöveket is. Minden csatlakozást ellenőrizni kell, hogy megfelelően legyenek rögzítve, és ne szivárogjon az üzemanyag.

Az új üzemanyagtartály végleges rögzítése után ellenőrizni kell a tartály tömítettségét. Ezt egy nyomáspróbával végezhetjük el, hogy meggyőződjünk róla, nincsenek-e szivárgások a rendszerben. Amennyiben minden rendben van, visszahelyezhetjük a járművet az eredeti állapotába, és megtölthetjük az új tartályt üzemanyaggal. Fontos, hogy a tartály csere után figyeljünk az esetleges szokatlan hangokra vagy üzemanyag-szagokra, amelyek hibás szerelésre utalhatnak.

Végül, mielőtt a járművet ismételten használatba vennénk, érdemes egy rövid tesztkört tenni, hogy meggyőződjünk az új tartály megfelelő működéséről. A tesztkör során ellenőrizni kell, hogy a motor megfelelően működik-e, és nincs-e szivárgás a rendszerben. Ha minden rendben van, akkor a cserét sikeresen végrehajtottuk, és a jármű biztonságosan használható tovább.

 

Szolgáltatások

Bemutatkozunk

Cégünk 1998-ban alakult, és az egyéb tevékenységek mellett az autószervizt a Böszi Autószerviz átvételével 2021-ben vettük fel a palettára. Fejlesztéseink és fejlődésünk egy minőségben, gyorsaságban és pontosságban magas színvonalú gépjárműszervizt céloznak meg: legyen partnerünk és társunk ezen az úton!
G.I.N.O.P Plusz Pályázat
G.I.N.O.P Plusz Pályázat
Megértettem
Az armacar.hu weboldalon úgynevezett sütiket használunk a jobb felhasználói élmény és a weboldal működésének megfigyelése érdekében! Ha folytatja a böngészést weboldalunkon,
akkor úgy tekintjük, hogy beleegyezik a sütik használatába! További információk